2010. július 31., szombat

Better Than Sex - Ajánló


A londoni Courtyard Theatre színpadán augusztus 3. és 29. között mutatkozik be a Better Than Sex – Jobb, Mint a Szex című musical. Az Off-West End legújabb produkciójának érdekessége – azon kívül, hogy elmeséli, a hatalom hogyan tesz szexivé –, az alkotókban rejlik, hiszen a musical zenéjét Bella Máté, a dalszövegeket Galambos Attila, a szövegkönyvet pedig Robert B Suda írta. A londoni bemutató után a produkció Budapestre is ellátogat, szeptember 17-től három estén át lesz látható a Pinceszínházban. Az angol nyelvű vendégjáték Anglia történetének legmocskosabb összeesküvéséről, a Puskaporos merényletről rántja le a leplet.

a Courtyard Theatre Londonban

Az ál-dokumentum musical féligazságokból és kitalációkból szőtt, vádaskodásokkal ízesít, zenével, kiszivárogtatásokkal és erotikával fűszerezett politikai felforgatás. Mikor Jakab skót király elnyeré Anglia trónját is, szembesülnie kell az angolok gyűlöletével és Lordok háznak makacs ellenállásával. A skót Király határtalan költekezése miatt a kassza üres, de a Parlament hajthatatlan: nem ad pénzt. Ekkor Jakab és hű titkos ügynöke és belső tanácsadója, Lady Domina fondorlatos cselt eszelnek ki: merényletet terveznek a Király ellen és így felébresztik a nép sajnálatát, de még fontosabb, hogy jó ürügyet találnak arra, hogy a királyellenes nagyurakat a Towerba vethessék.

Lady Dominának és Jakab Királynak nem elég, hogy a merényletet Guy Fawkes-ra, az olasz bevándorló kommunistára kenik, de felbujtónak állítják be a velejéig konzervatív Lord Mammon-t, a Király legerősebb ellenfelét, aki épp arra készül, hogy kincstárnokká választatja magát másnap, így téve lehetetlenné a Király helyzetét. Domina partira hívja Lord Mammont és Camparitól folyton bódult nejét londoni házába, ahol hű szolgái, Szervina – a bérgyilkos cselédlány – és Butler – a hamiskártyás szolga – gondoskodnak róla, hogy a házat ne hagyják el az este, és a merénylet másnapján alibi nélkül álljanak vádlóik elé.

Minden a tervek szerint halad, míg föl nem bukkan Hootie van Ficken, az import német kurtizán és végül Shylock, a csődbe ment uzsorás.”


SZEREPLŐK


Servina: Barbara Zemper

Butler: Duncan Wilkins

Lady Mammon/Hootie: Olivia Simpson

Lord Mammon/Shylock: Colin Appleby

Jakab Király: Timi Charles-Fadipe

Lady Domina: Gabriel Freili


Zene: Bella Máté

Dalszöveg: Galambos Attila

Szövegkönyv: Robert B Suda

Hangszerelés: Demeter György


Angol változatot készítette: Jason Charles, E P Crammes & Fekete György


A Better Than Sex magyarországi vendégelőadása minden musicalbarát számára kihagyhatatlan csemegének ígérkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése