2010. augusztus 1., vasárnap

Top 10 hajköltemény

Facebook barátunknak köszönhetően akár pár perc alatt értesülhetünk a legkülönbözőbb történésekről egy-egy posztnak, vagy jól sikerült fotónak köszönhetően. A minap a Szabadtér Színház facebook-oldalát nézegetve megpillantottam egy képet a hamarosan bemutatásra kerülő Robin Hood musical próbájáról, amin Andrádi Zsanett már jelmezben, mókás vörös parókában énekel duettet Kovács Áronnal. A hajzuhatag elindította a fantáziámat, gondoltam, kicsit szemezgetek a musicaltörténet néhány extrém és különleges hajkölteményéből és összeállítok egy top tizes listát. Zsaki parókája természetesen különdíjat kap.

az ominózus fotó, készítette: Puskel Zsolt


A tizedik helyet a nemrég a Broadway-n debütáló Adams Family musical Morticia-ja kapta. Egyszerű fekete hajzuhatag, mégis van benne kellő morbidság ahhoz, hogy felkerülhessen a listára.
Morticia, Adams Family The Musical

A Hair és Grease két olyan klasszikus, ami nem maradhat ki ebből a top tízből. A kilencedik helyen Claude és Berger osztozik, jelen esetben Gavin Creel és Will Swenson a new broadway castből, akiket még elcsíphettek néhány előadás erejéig 2010. szeptember 4-ig Londonban, a Gielguld Theatre-ben. A nyolcadik helyen pedig Ray Quinn Danny Zuko-ja áll. Anglia ügyeletes szépfiúja a brit Sztárok a jégen show-ban nyújtott kimagasló teljesítménye után kapta meg a londoni Grease Doddy-ját, amit a következő szériában már a show főszerepe követett

.
Ray Quinn, mint Doddy

A hetedik hely szintén megosztott. Tracy Turnbladé és kedves édesanyjáé a Hairsprayből. A bugyutácska ámde kedves kis musicalnek legtöbben a filmváltozatát ismerik. Tracy haja a színpadi verzióban annyiban különbözik a filmestől, hogy az előadásban már az elején szőke frufruval mutatkozik, míg a filmben csak akkor lesz extrémebbnek mondható a haja, mikor bekerül a Corny Collins Showba.

Tracy és anyukája

A sokak által csak Mr. Beanként ismert Rowan Atkinson a tavalyi év első felében több mint száz előadáson át játszotta az Oliver! Faginjét. A kép azt hiszem magáért beszél.
Az előadás élő felvétele már egy éve CD-n is megvásárolható, Dickens és Lionel Bart pickpocket-császárának szerepét ezen is Atkinson énekli.

Rowan Atkinson Faginje

Egy ideig erőteljesen gondolkodtam, hogy az ötödik helyre a Wickedből Madame Morrible-t, vagy Doctor Dillemondot tegyem, de végül a Kecske győzött.

Doctor Dillemond

A negyedik helyezés Sylvester Lévay és Michael Kunze Mozart! musicalének Wolfgangjáé. A koreai előadás főszereplőjét választottam. Azt hiszem, neki áll a legmókásabban a logóban is megjelenő raszta haj.

a koreai kis Amadés és Wolfgang

Elérkeztünk a dobogós helyezésekhez. Sajnos a bronzérmesről nem találtam képet az interneten hosszas böngészés után sem. Nálam a top harmadik a Rómeó és Júlia operettszínházas verziójának egyik ensemble tagjáé, Szűts Ritáé. Riti haja, egy Montague-lány szerepében mindent visz.

A második hely a The Little Mermaide - Kis hableány című Disney-musical gonosz tengeri polipjáé. Parókája már-már futurisztikus.

részlet a The Little Mermaide című előadásból

Az aranyérem a Priscilla, Queen of the Desert - Priscilla, a sivatag királynője három főszerelő transzfesztitájáé. Akárhogy kerestem, egyszerűen nem találtam ennél vadabbat és extrémebbet!

a nyertesek

Zsaki Robin Hood-os hajának köszönhető ez a kis lista. Remélem, megmosolyogtat mindenkit legalább annyira, mint amennyire én nevettem az összeállítás közben!

Zárásképpen egy kis kulissza-videó a Hair new cast-jének egyik öltözőjéből. "Ki mondta, hogy a hippik nem szeretik Beyoncet?"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése